Recepten 

Ontbijt en lunch 

Soepen

Bloemkool & wittekool soep 
Ingrediënten:

  • 1 eetlepel kokos olie 
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bloemkool
  • 1/2 witte kool
  • 1/3 knolselderij
  • 1 theelepel keltisch zout 
  • partje citroen
  • scheutje olijf olie 


Bereiding: 
Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes en fruit deze in de kokos olie.
Schil de knolselderij en snijd deze samen met de bloemkool en wittekool in kleine stukjes en gooi deze ook in de pan. 
Fruit deze kort mee en voeg dan water toe aan de pan, zodat de groenten net onder water komen.
Voeg hier het keltisch zout aan toe en breng aan de kook tot dat het zacht is.
Pureer dan de soep fijn, knijp een partje citroen uit en voeg een schuitje olijf toe en pureer verder.

Indiase wortel soep 

Ingrediënten:
1 eetlepel kokos olie
1 ui
2 teentjes knoflook
6 winterwortel
1/3 knolselderij
1 theelepel keltisch zout
1 thee lepel Garam Masala (van Euroma bij Jonnie Boer) 

Bereiding:
Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes en fruit deze in de kokos olie.
Schil de knolselderij en snijd deze samen met de winterwortelen in kleine stukjes en gooi deze ook in de pan.
Fruit deze kort mee en voeg dan water toe aan de pan, zodat de groenten net onder water komen.
Voeg hier het keltisch zout en de garam masala aan toe en breng aan de kook tot dat het zacht is.
Pureer dan de soep fijn.


Gember pompoensoep 
Ingrediënten:
1 eetlepel kokos olie
1 ui
2 teentjes knoflook
3 cm gember
1 fles pompoen
1/3 knolselderij
1 theelepel keltisch zout


Bereiding:
Schil de gember en snijd de ui en knoflook in kleine stukjes en fruit deze in de kokos olie.
Schil de knolselderij en snijd deze samen met de fles pompoen in kleine stukjes en gooi deze ook in de pan.
Fruit deze kort mee en voeg dan water toe aan de pan, zodat de groenten net onder water komen.
Voeg hier het keltisch zout aan toe en breng aan de kook tot dat het zacht is.
Pureer dan de soep fijn.

Broccoli & bloemkoolsoep 
Ingrediënten:
1 eetlepel kokos olie
1 ui
2 teentjes knoflook
1 broccoli

1/2 bloemkool
1/3 knolselderij
1 theelepel keltisch zout

Bereiding:
Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes en fruit deze in de kokos olie.
Schil de knolselderij en snijd deze samen met de broccoli en bloemkool in kleine stukjes en gooi deze ook in de pan.
Fruit deze kort mee en voeg dan water toe aan de pan, zodat de groenten net onder water komen.
Voeg hier het keltisch zout aan toe en breng aan de kook tot dat het zacht is.
Pureer dan de soep fijn.


Soep tip:
Het is verstandig om soep alsnog te moeten kauwen voeg daarom kiemen of een pitten mix toe.
Gezonde vetten zorgen ervoor dat je lang verzadigd bent, je kan altijd aan het einde een schuitje extra vierge olijf olie toe voegen aan het einde, let er wel op dat je extra vierge olijf olie niet mag verhitten boven de 180 graden. 

Smoothie bowl 

 

Een smoothie bowl is dikker dan een gewonen drinkbare smoothie.
De smoothie bowl doe je in een kom en hier doe je een topping op, en eet smakelijk! 


Spinazie, avocado en banaan bowl 

Ingrediënten:
2 blokjes bevroren biologische spinazie blokjes 
1 banaan 
1/2 avocado 
1 partje citroen 
2 thee lepeltjes (manuka) honing 
Klein beetje water 

Bereiding: 
Doe alle ingredienten in een bowl of blender en mix deze door elkaar.
let er wel op dat je spinazie ontdooid is of dat je deze eerst in een schaaltje hebt gedaan met wat heet water. 

Blue berry, framboos en kokos bowl 
Ingrediënten:
2 eetlepels  bevroren biologische blue berries 
2 eetlepels  bevroren biologische frambozen 
1 banaan
1 partje citroen
snufje kaneel
klein beetje kokos melk

Bereiding:
Doe alle ingredienten in een bowl of blender en mix deze door elkaar.
let er wel op dat je spinazie ontdooid is of dat je deze eerst in een schaaltje hebt gedaan met wat heet water.

 

Smootie bowl tip:
Vind een kleine weckpot waar de kop van een staafmixer door past, zo kan je in de avond je smoothie bowl vast klaarzetten in de koelkast en hoef je het er de dag erna alleen nog maar te pureren. 

Je kan voor smoothie bowls heel makkelijk bevroren biologische producten gebruiken.
Voor een lang verzadig gevoel zorg dat er gezonde vetten en eiwitten in je smoothie bowl zitten. 


Mijn visie voor elk gerecht is: 
Snel, simpel & heerlijk 
Less is more, zonder teveel toevoegingen 
Groenten zijn van zichzelf al zo lekker :)