Blogjes over voeding :)

Hydrateren kun je leren!


Wist je wel dat je lichaam mineralen nodig heeft om vocht op te kunnen nemen?

Wanneer je een te kort hebt aan mineralen dan neem je het water wat je drinkt niet goed op.
Waarschijnlijk moet je na een glas water drinken vaak naar de wc en plas je het weer uit 🚽
Een beetje zonde, van al je goeie bedoelingen!


Ik drink daarom altijd mijn water met mineralen!
Waar ik die mineralen vandaan haal? Gewoon uit Keltisch zeezout.

Keltisch zeezout komt uit de Guérandestreek in Bretagne, Frankrijk.
Het wordt gewonnen door een 2000 jaar oud zoutwinningsproces.
Het zout wordt op een natuurlijke wijze gefilterd, handgeschept en niet geraffineerd waardoor de mineralen samenstelling nog volledig intact is.

Er zitten meer dan 80 mineralen en spoorelementen in dit zout.
Dit zorgt naast een goede hydratatie, voor herstel van de zuur-base balans van je lichaam,
het ondersteund de spijsvertering en het verlaagt de bloeddruk.

❌Gebruik geen keukenzout!!! Hier zit natrium en aluminium in en is slecht voor je lichaam.

Wil je meer weten over zout en mineralen, lees dan mijn blog over: Zeezout vs Keukenzout


Water met mineralen drinken doe je zo:

Voeg 1/4 theelepel Keltisch zout toe aan 1 liter kraanwater

Tip: Vul je karaf eerst met een laagje warm water zodat het zout snel oplost. Vul hem dan verder met koud water. De juiste hoeveelheid water die je per dag zou moeten drinken
is 30ml water per kilo lichaamsgewicht.




Zeezout vs. Keukenzout

In Zeezout zit van nature enorm veel mineralen.
Zoals: Magnesium, Calcium, Kalium, Jodium, Natrium, Chloride, Selenium, Zink, IJzer, enz.
Het is dus een hele mooie mineralen bron❤️

In de meeste keukenkastjes vind je keukenzout, dat witte, kleine korrelige spul.
Voorheen gebruikte men altijd zeezout maar tegenwoordig raffineren ze het en is het leeggeroofd van al zijn mineralen. Keukenzout bestaat alleen nog maar uit 2 elementen namelijk: Natrium en Chloride.

Dit staat ook gewoon op de verpakking aangegeven als: NaCl (Natrium Chloride).
Daarnaast zit er ook nog een hulpstof in: namelijk aluminium! zodat het makkelijk strooibaar blijft.

Is het je wel eens opgevallen dat je die strooibus gewoon boven een dampende pan kan leeggooien en dat het zout dan helemaal niet aan elkaar plakt. Vroeger deden ze hiervoor rijst in het zout potje maar dat lossen ze tegenwoordig op met deze schadelijke hulpstof.

Gebruik in je keuken en in je water dus altijd (Keltisch) zeezout!

Wil je zeker weten dat je het goede zeezout in huis haalt; let er dan op dat er ONGERAFFINEERD zeezout op de verpakking staat.
Dit betekend dat het al zijn mineralen nog bevat.